Bezoek klimaattuinen tijdens Opentuinendag op 18 juni

De Opentuinendag is onderdeel van de Nationale Tuinweek, met als thema ‘Groei & Bloei Tienpuntenplan voor klimaatvriendelijk tuinieren‘. 

Bezoek prachtige klimaatadaptieve tuinen
Diverse enthousiaste tuineigenaren heten je van harte welkom in hun levendige tuinen tussen 12:00 en 14:30 uur. Allemaal hebben ze maatregelen genomen om hun tuin klaar te maken voor de toekomst. Dat kan zijn door regenton of groendak, bijentuin, stapelmuurtjes, wadi’s etcetera. De eigenaren vertellen je graag hoe zij het hebben aangepakt.  

Ga langs bij:

De Klimaatmaat helpt
De Klimaatmaat kan jou helpen om je tuin aan te passen aan het veranderende klimaat. Door middel van hulp bij onttegelen en de afvoer van tegels, bij de aanschaf van een regenton of groendak, of door middel van advies en inspiratie. 

Wil je graag onttegelen maar lukt dat jou niet? Of heb je al onttegeld maar heb je hulp nodig bij de afvoer van je tegels? Of heb je misschien gereedschap nodig? Het Tegelwipteam helpt je graag!

Vul je hulpvraag in via het formulier.

Het Tegelwipteam is een team van enthousiaste Klimaatmaten die zich samen met jou inzetten voor het vergroenen van particuliere tuinen in Delft. Tijdens de actieweken helpen zij met onttegelen, sjouwen en afvoeren van tegels. Ook kun je bij hen terecht met vragen.

Klinkt dit ook als een klus voor jou? We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, dus meld je aan!

stapstenen klimaattuin