Agenda

Hieronder vind je een overzicht van klimaatbestendige activiteiten in Delft. Heb je ook een interessante actie of activiteit? Deel het via het formulier onderaan deze pagina.

 • 1 oktober 2022

  Tegel eruit, plant erin

  In 2022 organiseren we in Delft nog één keer de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’.

  Zaterdag 1 oktober | Bikolaan – Tanthof

  Lever tijdens deze actiedagen van 10-13 uur gratis jouw tegels in en je krijgt er een plantje voor terug! Hulp nodig bij het ontregelen en afvoeren van tegels of gereedschap nodig? Laat het ons weten via het inschrijfformulier.

  Meer informatie

 • 5 oktober

  Lezing Natuurlijk Plaagbeheer

  Slakken, bladluizen, rupsen, heb jij er in je tuin ook zo’n last van (gehad)?

  Vraag je je af hoe je om kunt gaan met plagen in je tuin, zonder chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken? Rutger Spoelstra vertelt je hier alles over tijdens de lezing ‘Natuurlijk plaagbeheer’ op woensdagavond 5 oktober van 19.30u-21.00 uur.

  De lezing wordt georganiseerd door De Klimaatmaat, een initiatief van Duurzaamheidscentrum De Papaver. Geef je op via contact@klimaatmaatdelft.nl

  Meer informatie

 • 22 oktober 2022

  Extra Tegel eruit, Plant erin voor Gi Ga Groen!

  Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-Ga-Groen. In het kader daarvan organiseert De Klimaatmaat samen met bibliotheek DOK Delft een extra actiedag van Tegel eruit, plant erin.

  Meer informatie volgt.

 • 21 Maart t/m 31 Oktober 2022

  NK-Tegelwippen 2022

  Heel Holland wipt! Delft strijdt, samen met nog vele andere Nederlandse gemeenten, tegen verstening van de stad.  Iedereen kan meedoen door tegels in z’n (gevel)tuin te vervangen door groen.

   

  Meer informatie

 • Continue

  Klimaatroute door de tuinen van Duurzaamheidscentrum De Papaver

  Wil je graag een klimaat-, water- en natuurvriendelijke tuin? Kom inspiratie opdoen bij De Papaver. Je vindt er tal van ideeën: van prachtige bloemenborders tot groene daken. Op diverse plekken hebben we bordjes geplaatst met informatie en een handige QR-code naar de site van de Klimaatmaat Delft waar alle maatregelen uitgebreid zijn beschreven. De route is gratis. Haal de plattegrond op bij de receptie van De Papaver.

  Meer informatie

 • Continue

  Demo groendak op Oeral

  Benieuwd hoe de producten uit het starterspakket eruit zien? Kom gerust een kijkje nemen op Oeral. Je kunt contact met Klimaatmaat Linda, en bewoonster op Oeral, opnemen via www.klimaatmaatdelft.nl/klimaatmaten

  Wil je meer weten over de starterspakketten? Raapleeg www.klimaatmaatdelft.nl/starterspakketten of stel je vraag via de mail aan contact@klimaatmaatdelft.nl

  Meer informatie

 • Februari 2022

  Vernieuwd aanbod Starterspakketten verkrijgbaar

  Wegens succes geven we een vervolg aan de succesvolle pilot van de Starterspakketten waarbij bewoners van Delft eenvoudig een groendak, regenton of plantenpakket kunnen aanschaffen.

  Meer informatie

 • 1 oktober van 10-13 uur

  Actie 'Tegel eruit, plant erin'

  We gaan weer tegelwippen! Vanaf de lente, 21 maart t/m 31 oktober 2022, stroopt Delft met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om ook jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren. Trommel al je buren op, en doe mee met met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ waarbij je gratis tegels in kunt leveren in ruil voor een plantje!

  Meer informatie

 

Afgelopen evenementen

 • 27 augustus 2022

  Tegel eruit, plant erin

  In 2022 organiseren we in Delft nog twee keer de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’.

  Zaterdag 27 augustus | Sportfondsenbad – Hof van Delft

  Zaterdag 1 oktober | Bikolaan – Tanthof

  Lever tijdens deze actiedagen van 10-13 uur gratis jouw tegels in en je krijgt er een plantje voor terug! Hulp nodig bij het ontregelen en afvoeren van tegels of gereedschap nodig? Laat het ons weten via het inschrijfformulier.

  Meer informatie

 • 3 en 10 september 2022

  Nationale Tuin & Klimaatroute

  Op zaterdag 3 & 10 september vindt de eerste editie van de Nationale Tuin & Klimaat
  Route plaats. Is jouw tuin, balkon of (buurt)project klaar voor een hoosbui of een warme zomerdag?

  Laat je buren zien hoe het kan met bijvoorbeeld een regenton, insectenhotel of
  bloementuin. Doe mee en geef je openingstijden door!

  Vanaf 10 augustus worden de open tuinen zichtbaar op de website.

  Meer informatie

 • t/m 15 juni

  Win een tuin make-over van 10.000 euro!

  Wip niet alleen tegels maar denk groter! Tover je voor- en/of achtertuin, balkon en/of dak om tot een mega groene oase! Of fleur samen met je buren de straat op. Het is nu hét moment Stuur jouw groene droom, bij voorkeur met je buren in en wie weet win jij een tuin- of straat make-over!

  Meer informatie

 • 4, 5 en 6 juni

  Ecotuindagen

  Op 4, 5 en 6 juni 2022 zijn het de Ecotuindagen van Velt.

  Op ruim 200 plaatsen in Vlaanderen en Nederland kun je gratis tal van ecologische tuinen bezoeken en staan de tuineigenaars voor je klaar met praktische tuintips en leuke ideetjes.

  Meer informatie

 • 23 en 24 april

  Nationale Bijentelling

  Draag bij aan de bescherming van de wilde bij en tel mee! De Nationale Bijentelling is dit weekend, op 23 & 24 april. Ben je er dit jaar bij? Doe mee en schrijf je alvast in voor de telling.

  Meer informatie

 • 10 april t/m 5 september

  Bijen expo

  In de expo ‘Bijen’ kan je ontdekken hoe (wilde) bijen in Nederland leven, wat ze nodig hebben en hoe wij bijen kunnen helpen om te overleven. Alles is prachtig vormgegeven met veel interactieve onderdelen zoals filmpjes en klepjes. Er is veel aandacht voor de wilde bijen, maar ook voor de honingbij. In een grote bijenkast kan je kennis maken met het bijzondere leven van de honingbij. De expo is gratis te bezoeken van 10 april tot 5 september 2022 tijdens de openingstijden van De Papaver. De expo is leuk voor alle leeftijden.

  Meer informatie

 • 6 november

  Klimaatmars 2021

  Op 6 november vindt de jaarlijkse klimaatmars plaats in Amsterdam! Als onderdeel van een landelijke manifestatie in 40 steden in Nederland, laat ook Delft van zich horen. De Delftse Klimaatcoalitie staat voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen.

  Meer informatie

 • 10 oktober

  Herfstplantenruilbeurs

  Groei en Bloei Delft organiseert de jaarlijkse plantenruilbeurs deze keer in de tuin van De Papaver.

  Meer informatie

 • 25 november

  Webinar Delft meet Regen

  Van 18 juli tot 14 september 2020 heeft TU Delft Science Center meer dan 1000 metingen van 180 verschillende onderzoekers ontvangen. Alle buurten in Delft hebben mee gemeten, waardoor er een mooi overzicht van de regenval in de stad is ontstaan.

  Marie-Claire ten Veldhuis zal tijdens het webinar op 25 November van 19:15-20:00 uur de resultaten presenteren, andere betrokkenen vertellen over hun ervaringen met het project én jij kunt vragen stellen over het project en de resultaten.
  Er zijn 90 plekken beschikbaar in verband met de limitaties van het video-conference platform, dus wacht niet te lang met aanmelden!

  Meer informatie

 • 12 en 13 december

  Adopteer een biologische kerstboom

  Bij AdopteerEenKerstboom kun je een kerstboom huren, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrij

  Meer informatie

 • 2 maart t/m 9 mei

  Tentoonstelling 'Klimaat in de straat' en inspiratieroute

  De tentoonstelling ‘Klimaat in de straat’ bij Duurzaamheidscentrum De Papaver laat naast allerlei tools en inspiratie voor hoe je je huis, tuin en straat kunt aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering, ook zien hoe de maatregelen je leefomgeving groener en mooier maken. De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat verschillende filmpjes, experimenten en doe-opdrachten.

  De inspiratieroute is een route door de tuinen van De Papaver met voorbeelden van klimaatadaptieve maatregelen die je thuis ook kunt toepassen.

  NB. Opening is afhankelijk van de op dat moment geldende Covid-maatregelen voor bezoekerscentra/musea.

  Meer informatie

 • 5 maart t/m 15 april

  Starterspakketten

  “Ik wil wel graag een groenere en klimaatbestendige tuin maar ga zelf niet aan de slag omdat ik niet weet hoe ik dit moet realiseren.” – Sandra

  Vind jij het, net als Sandra, lastig om zelf aan de slag te gaan? En/of heb je weinig tijd en moet het niet teveel kosten? Met de starterspakketten wil De Klimaatmaat zoveel mogelijk bewoners in Delft de mogelijkheid bieden op een laagdrempelige manier (eerste) stappen te zetten om de eigen buitenruimte groener en klimaatbestendiger te maken. Met een starterspakket bestel je eenvoudig en voordelig: een groen dak, een regenton en een plantenpakket.

  Meer informatie

 • 7 maart

  Lezing Klimaatadaptatie Delft

  Zondag 7 maart is er van 11.00 tot 11.45 uur een gratis Van Leeuwenhoeklezing, getiteld: ‘Klimaatadaptatie: waarom veerkracht alleen niet voldoende is’. De lezing is vanuit huis via een livestream te volgen.

  Als het over de effecten van klimaatverandering gaat, klinkt vaak de roep om veerkracht. Op het eerste gehoor klinkt dat plausibel – wie wil er nu niet veerkrachtig zijn – maar is het wel altijd zo wenselijk? En wat betekent dat eigenlijk, een veerkrachtige samenleving?

  De lezing wordt verzorgd door professor Neelke Doorn, hoogleraar ethiek van waterbeleid en watertechnologie aan de TU Delft.

  Kijk voor actuele informatie en de link naar de livestream op de website van Studium Generale.

  Meer informatie

 • 14 maart

  Klimaatalarm

  De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater?

  Op 14 maart wordt in heel Nederland het Klimaatalarm geluid, en dus ook in Delft! In 44verschillende steden wordt er een stilstaande manifestatie – op 1.5 meter afstand –georganiseerd,
  om massaal een stem te laten horen voor een daadkrachtig klimaatbeleid van de overheid. Daarnaast zijn er opties om online, vanuit huis of op straat mee te doen.

  Meedoen?
  Meld je aan via https://klimaatalarm2021.nl/

  Het Klimaatalarm in Delft wordt georganiseerd door de Delftse Klimaatcoalitie, een brede coalitie van lokale initiatieven.

  Meer informatie

 • 16 maart van 20:30-21:30

  Webinar 'Vergroen de stad'

  Hoe duurzaam is jouw tuin eigenlijk? Of je nu wel of niet gezegend bent met groene vingers, er zijn genoeg manieren om je tuin duurzamer in te richten.

  Het regent veel heviger, of het is juist langere tijd heel droog, we merken het allemaal. Vergroenen helpt om hoosbuien beter op te vangen en hitte beter aan te kunnen. Het aanpassen van je buitenruimte aan dit veranderende klimaat biedt meer voordelen, denk aan meer leven in je tuin, een koeler huis en eten uit eigen tuin. Daarnaast word je van groen om je heen gelukkiger en het leven in jouw Delft een stuk aangenamer. En dat niet alleen, ook de natuur vaart er wel bij!

  Samen met de 015 Duurzaam organiseert De Klimaatmaat een avond vol met tips en trick voor een klimaatvriendelijke tuin!

  Meld je aan!

  Meer informatie

 • 20 maart

  Webinar met Dave Goulson

  Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan zwaar onder druk. Professor in de Biologie Dave Goulson schetst in dit Engelstalige webinar het belang van insecten in de tuin. Je ontdekt wat insecten voor ons doen, waarom ze achteruitgaan en waarom we haast moeten maken om de massale sterfte tegen te gaan. Je krijgt ook tips wat je in je eigen tuin en leven kunt veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen.

  Meer informatie

 • 23 maart van 19:30 - 20:30

  Verdiepingswebinar 'Starterspakketten'

  Overweeg jij een starterspakket aan te schaffen maar heb je nog vragen? Tijdens dit webinar vertellen we je meer over de producten en kun je al je vragen stellen. Meedoen? Meld je aan via contact@klimaatmaatdelft.nl ovv webinar Starterspakketten

  Dit webinar wordt georganiseerd door Duurzaamheidscentrum De Papaver/ De Klimaatmaat in samenwerkin gmet Groendakcoach.

  Meer informatie

 • 3 april

  Tegel eruit, plant erin

  Een stukje groen in plaats van een tegel. Op 3 april organiseren we in de Bomenwijk de actie ‘Tegel eruit, plant erin. In ruil voor het inleveren van een tegel, krijg je een plantje terug. Hiermee willen we Delft onttegelen want tegels houden warmte vast, laten geen water door en vergroenen helpt om de biodiversiteit te vergroten.

  Het idee is om, met de lessen die we leren uit deze eerste actie in Delft, op meer plekken te zorgen voor wat meer groen. Wil jij ook de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ in jouw wijk opzetten? Stuur een mail naar DE KLIMAATMAAT.

  Meer informatie

 • 20 mei

  Wereldbijendag

  Meer informatie

 • 22 mei

  Internationale dag van de biodiversiteit

  Meer informatie

 • 29 mei

  Wijkactie Voorhof 'Tegel eruit, plant erin'

  Een stukje groen in plaats van een tegel. Op 29 mei organiseert de Tiny House Community Pionierskwartier in Delft  in de wijk Voorhof de actie ‘Tegel eruit, plant erin. In ruil voor het verwijderen van een tegel, krijg je een plantje terug. Hiermee willen we Delft onttegelen want tegels houden warmte vast, laten geen water door en vergroenen helpt om de biodiversiteit te vergroten.

  Wil je meedoen? Schrijf je in via de vermelde link.

  Woon je niet in Voorhof maar heb je wel interesse in deze actie? Mail dan naar contact@klimaatmaatdelft.nl. Idee is dat we in alle wijken van Delft een soortgelijke actie opzetten samen met bewoners en partners in de wijk.

  Meer informatie

 • 11 t/m 19 juni

  Nationale tuinweek

  In 2022 vindt de Nationale Tuinweek plaats van 11 t/m 19 juni! Met op 18 en 19 juni het Open Tuinen Weekend. Het thema is dit jaar ‘De stads- en balkontuin’. De Nationale Tuinweek is een evenement van de vereniging Groei & Bloei.

  Meer informatie

 • 19 juni

  Wijkactie Hof van Delft 'Tegel eruit, plant erin'

  Een stukje groen in plaats van een tegel. Zaterdag 19 juni  organiseren bewoners in de Hof van Delft samen met De Klimaatmaat de actie ‘Tegel eruit, plant erin.
  Verwijder je tegels en krijg er gratis plantjes voor terug. Hiermee willen we Delft onttegelen want ergroenen helpt om water beter door te laten, brengt meer koelte en vergroot de biodiversiteit.

  Wil je meedoen? Schrijf je in via de vermelde link.

  Woon je niet in de Hof van Delft en heb je interesse in deze actie? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier onder de button van jouw wijk www.klimaatmaatdelft.nl/tegel-eruit-plant-erin

   

  Meer informatie

 • 10 juli

  Wijkactie Binnenstad 'Tegel eruit, plant erin'

  Een stukje groen in plaats van een tegel. Zaterdag 10 juli organiseren bewoners van de binnenstad samen met De Klimaatmaat de actie ‘Tegel eruit, plant erin.
  Verwijder je tegels en krijg er gratis plantjes voor terug. Hiermee willen we Delft onttegelen want ergroenen helpt om water beter door te laten, brengt meer koelte en vergroot de biodiversiteit.

  Wil je meedoen? Schrijf je in via de vermelde link.

  Woon je niet in de Hof van Delft en heb je interesse in deze actie? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier onder de button van jouw wijk www.klimaatmaatdelft.nl/tegel-eruit-plant-erin

   

  Meer informatie

 • 18 september

  Wijkactie Tanthof 'Tegel eruit, plant erin'

  Een stukje groen in plaats van een tegel. Zaterdag 18 september organiseren bewoners van Tanthof samen met De Klimaatmaat de actie ‘Tegel eruit, plant erin.
  Verwijder je tegels en krijg er gratis plantjes voor terug. Hiermee willen we Delft onttegelen want vergroenen helpt om water beter door te laten, brengt meer koelte en vergroot de biodiversiteit.

  Wil je meedoen? Schrijf je in via de vermelde link.

  Iedereen uit Delft kan meedoen!

  Meer informatie

 • 25 september

  Wijkactie Buitenhof 'Tegel eruit, plant erin'

  Een stukje groen in plaats van een tegel. Zaterdag 25 september organiseren bewoners van Buitenhof samen met De Klimaatmaat de actie ‘Tegel eruit, plant erin.
  Verwijder je tegels en krijg er gratis plantjes voor terug. Hiermee willen we Delft onttegelen want vergroenen helpt om water beter door te laten, brengt meer koelte en vergroot de biodiversiteit.

  Wil je meedoen? Schrijf je in via de vermelde link.

  Iedereen uit Delft kan meedoen!

  Meer informatie

 • 17 september

  Parking Day Delft

  Tanthof, Buitenhof en Voorhof. Waar komt jouw parkje? Hoe zou jij de openbare ruimte inrichten?

  Informatie over De Klimaatmaat vind je bij de kraam van het Science Center Delft – Delft Meet Regen.

  Meer informatie

 • t/m 30 september

  NK-Tegelwippen

  Delft doet mee met het NK-Tegelwippen. Kijk voor meer informatie op www.klimaatmaatdelft.nl/nk-tegelwippen

   

  Meer informatie

 • t/m 30 september

  Actie: 100 geveltuinen

  Een geveltuin kleedt je huis aan en zorgt voor een warm welkom. Daarnaast zorg je dat het water makkelijker de grond in kan stromen, er minder stenen zijn die hitte vasthouden én als je het handig doet en gelijk de juiste plantjes kiest help je ook nog eens de biodiversiteit vergroten! In de periode van het NK-Tegelwippen, tot en met 30 september, willen we vanuit De Klimaatmaat 100 individuele geveltuinen realiseren. Doe mee en krijg een gratis plantenbon!

  Meer informatie

 • 1 t/m 31 Oktober

  Het vergeten plantseizoen

  NL Vergroent wil oude tijden doen herleven en het najaar weer tot hét plantseizoen gaan uitroepen. Tijdens de najaarsactie het ‘vergeten plantseizoen’ van 1 t/m 31 oktober wordt iedereen in Nederland via diverse (online) activiteiten geënthousiasmeerd om weer in het najaar actief in de tuin aan de slag te gaan.

  Meer informatie

 • T/m 16 oktober

  #BUItenkanscampagne: Maak kans op een workshop 'Regenpijp afkoppelen'

  De afgelopen zomermaanden liet de BUItenkanscampagne Delftenaren zien wat zij zelf kunnen doen om hoosbuien beter de baas te worden. De campagne sluit nu af met een fotowedstrijd. Gezocht: de leukste regenfoto uit Delft! De prijs: een gratis workshop regenpijp afkoppelen! Meedoen kan tot en met 16 oktober!

  Meer informatie

 • 28 Oktober t/m 5 november

  Nationale Klimaatweek

  Tijdens de Nationale Klimaatweek worden ontzettend veel bijzondere en interessante activiteiten en zaken georganiseerd.

  Meer informatie

 • T/m 31 oktober

  Delft meet Regen

  Verschillende hoeveelheid regenval binnen dezelfde stad

  Marie Claire ten Veldhuis doet namens de TU Delft onderzoek naar hoe steden plaatselijk de regenval beïnvloeden. Het kan binnen de stad per buurt verschillen hoeveel het regent, ondanks de relatief kleine afstand tussen de buurten.

  Het KNMI heeft in heel Nederland gemiddeld 1 regenmeter per 100 vierkante kilometer, in totaal zijn dit ruim 300 regenmeters in het hele land. Apps, zoals bijvoorbeeld buienradar, meten regen per 1 vierkante kilometer, maar omdat de radar op een indirecte manier de regen meet, is deze vaak onnauwkeurig.

  Tijdens het project Delft Meet Regen, proberen we het aantal regenmeters te vergroten, zodat we in Delft op elke vierkante kilometer een regenmeting doen. We streven naar 1 meting per dag voor tenminste 2 maanden lang.

  Meer informatie

 • 5 december

  Wereldbomendag

  Ieder jaar organiseert de FAO (de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) wereldwijd de World Soil Day (Wereld Bodem dag) om bewustwording te creëren over het belang van een gezonde bodem voor het functioneren van ecosystemen en voor ons welzijn. Wereld Bodem Dag is de dag waarop wereldwijd honderden organisaties aandacht vragen voor onze bodem.

  Meer informatie

 • 10 januari 2022

  Kick-off opdracht studenten Yuverta ‘Klimaattuinen The Green Village’

  De studenten van Yuverta College MBO Metropool hebben de opdracht om een klimaatadaptief tuinontwerp op The Green Village te realiseren. De Klimaatmaat adviseert zowel de bewoners van de tuinen als de studenten.

  Meer informatie

 • 20 januari 2022

  Kick-off opdracht leerlingen CLD ‘Vergroen je eigen leefomgeving’

  Technasium leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft werken met hun project ‘Technasium to the rescue’ aan een plan van aanpak voor het vergroenen van hun directe leefomgeving. De Klimaatmaat daagt de leerlingen uit met hun plan mee te doen aan het NK Tegelwippen 2022, waarbij tegels verruilt worden voor groen en Delft weer een stukje klimaatbestendiger wordt.

  De leerlingen leren over klimaatverandering en hoe zij hun leefomgeving daarop kunnen aanpassen om wateroverlast, hitte en verlies van biodiversiteit te voorkomen. Ze maken kennis met wat ze zelf kunnen doen om Delft klimaatbestendiger te maken. Samen met De Klimaatmaat.

  Meer informatie

 • 22 januari 2022 van 08:00-09:30 uur (Delft) & van 14:00-15:30 uur (Rotterdam)

  Excursie Vogels in de tuin

  Natuurlijk Rotterdam en Natuurlijk Delfland organiseren deze excursie voor beginnende vogelaars en mensen met versteende tuinen. Hier leer je hoe je vogels in je tuin kan herkennen en hoe je waargenomen vogels kan melden.

  Ook leren deelnemers hoe ze hun tuin vogelvriendelijker kunnen inrichten, wat een belangrijk thema is voor De Klimaatmaat!

  Opgeven voor deze excursie kan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. De kosten zijn 5 euro (leden kunnen gratis deelnemen) en betalen kan tijdens de excursie.

  Meer informatie

 • 28 januari 2022 - 31 januari 2022

  Nationale Tuinvogeltelling

  Van 28 januari tot en met 30 januari 2022 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. De Vogelbescherming en Sovon vragen dan iedereen om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen. Zo weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken

  Meer informatie

 • 9 Februari 2022 van 19:00 -21:30 uur

  Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

  Deze workshop is vol. Heb je interesse, laat het weten via contact@klimaatmaatdelft.nl. Zodra nieuwe data bekend zijn, brengen we je op de hoogte.


  De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 2,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.

  Aantal deelnemers: Omdat het een interactieve workshop is, is er per workshop ruimte voor acht
  deelnemers. Wees er dus snel bij.

  Kosten: Deze drie workshop worden aangeboden tegen een speciaal introductietarief van 30 euro per
  persoon (normale prijs is 45,- per persoon).

  Aanmelden: Stuur een mail met je voorkeursdatum aan: info@lekkergroen.online of naar
  contact@klimaatmaatdelft.nl

  Voorafgaand aan de workshop ontvang je meer informatie ter voorbereiding.

  Wanneer coronaregels beletten bij elkaar te komen, zal de workshop verzet worden.

  Meer informatie

 • t/m 24 maart 2022

  Actie: 'Boompjes voor Beginners'

  Via Plan Boom kan er vanaf 1 oktober 2021 t/m 24 maart 2022 een pakket met 3 boompjes (Veldesdoorn, Sporkehout en Gele kornoelje) worden aangeschaft. De boompjes zijn ongeveer 40 cm en worden voor 25 euro gratis thuisbezorgd. Via De Klimaatmaat is een korting van €2,50 verkrijgbaar!

  Meer informatie

 • 12 Maart 2022

  Zaaiworkshop door Groei & Bloei

  Meer informatie

 • 15 Maart 2022 van 19:00-21:30 uur

  Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

  Deze workshop is vol. Heb je interesse, laat het weten via contact@klimaatmaatdelft.nl. Zodra nieuwe data bekend zijn, brengen we je op de hoogte.

  —-

  De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 2,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.

  Aantal deelnemers: Omdat het een interactieve workshop is, is er per workshop ruimte voor acht
  deelnemers. Wees er dus snel bij.

  Kosten: Deze drie workshop worden aangeboden tegen een speciaal introductietarief van 30 euro per
  persoon (normale prijs is 45,- per persoon).

  Aanmelden: Stuur een mail met je voorkeursdatum aan: info@lekkergroen.online of naar
  contact@klimaatmaatdelft.nl

  Voorafgaand aan de workshop ontvang je meer informatie ter voorbereiding.

  Wanneer coronaregels beletten bij elkaar te komen, zal de workshop verzet worden.

 • Zaterdag 19 maart

  Workshop 'Regenpijp afkoppelen en regenton installeren'

  Door je regenpijp af te koppelen van het riool help je mee om wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken. Door de regenpijpen van je huis af te koppelen van het riool, wordt het rioolstelsel ontlast.

  Wil je meer leren over het belang van het regenpijp afkoppelen, hoe je dit doet en welke regels je in acht moet nemen om geen overlast voor jezelf en anderen te veroorzaken? Geef je dan op voor deze workshop!

  Duur 2 uur

  Dag/tijdstip zaterdag 19 maart van 10-12 uur.

  Kosten: volgt.

  Interesse?
  Stuur een mail naar contact@klimaatmaatdelft.nl ovv ‘workshop ‘afkoppelen’

 • 21 maart t/m 30 april

  Challenge 'Groene droom? Schrijf in en win!

  We gaan weer tegelwippen! Vanaf 21 maart stroopt Delft met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om ook jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren. Wip niet alleen tegels maar denk groter! Tover je voor- en/of achtertuin, balkon en/of dak om tot mega groene oase! Of fleur samen met je buren de straat op. Het is nu hét moment Stuur jouw groene droom, bij voorkeur met je buren in en wie weet wordt jouw idee gratis uitgevoerd!

  Wat kun je winnen?
  De hoofdprijs is uitvoering van jouw idee t.w.v. maximaal 10.000,-. Bij de tweede prijs maak je kans op uitvoering van jouw idee t.w.v.maximaal 5.000,- en bij de derde prijs op uitvoering t.w.v. maximaal 2.500,- Hiernaast kun jr tijdens de looptijd van de challenge, van 21 maart t/m 30 april, elke week – dus zes keer in totaal – een tuinplantenbon t.w.v. 25,- winnen!
  Wil jij kans maken op één van deze prijzen? Lees dan snel verder!

  Meer informatie

 • 21-25 Maart 2022

  Eindpresentaties leerlingen CLD ‘Vergroen je eigen leefomgeving’

  Technasium leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft presenteren hun plan van aanpak voor het vergroenen van hun eigen leefomgeving aan De Klimaatmaat. Door realisatie van deze plannen leveren ze een belangrijke bijdrage aan het NK Tegelwippen 2022.

 • 4 april van 19-20:30 uur

  Inspiratieavond in tuinen 'Onder de zeven linden'

  Inspiratieavond in de tuin van hovenier Louis van der Meijden. Wil jij voorbeelden zien van natuurlijk tuinieren en hier meer over weten? Horen wat je zelf kunt doen om jouw tuin natuurlijker in te richten en hiervoor praktische tips en tricks krijgen? Geef je dan op voor deze avond. De inspiratieavond wordt georganiseerd als onderdeel van de challenge ‘Groene droom? Schrijf in en win!’.

  • Hiltrud Pötz van Atelier Groenblauw werkt aan klimaatbestendig steden en vertelt je meer over klimaatadaptatie en wat jij kunt doen om je tuin zo in te richten dat het bestand is tegen het veranderende klimaat.
  • Hovenier Louis van der Meijden leidt je rond in zijn tuinen en laat je allerlei voorbeelden in de praktijk zien. Hier zie je dat het vaak helemaal niet zo moeilijk is en vaak een kwestie van net anders denken en doen.

  Iedereen die geïnteresseerd is, kan deze avond bijwonen (tot max. 30 pers*). Heb je de intentie om mee te doen met deze challenge, alleen of samen met je buren? Kom dan zeker naar deze avond voor een vliegende start om jouw droom werkelijkheid te laten worden. Deelname is gratis.

  Interesse?
  Meld je aan via contact@klimaatmaatdelft.nl o.v.v. Inspiratieavond

  * Bij grote belangstelling hebben inschrijvers die de intentie hebben om deel te nemen aan de challenge voorrang. 

  Meer informatie

 • 7 april van 19:00-21:30 uur

  Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

  Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

  De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 2,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.

  Aantal deelnemers: Omdat het een interactieve workshop is, is er per workshop ruimte voor acht
  deelnemers. Wees er dus snel bij.

  Kosten: 45,- per persoon

  Aanmelden: Stuur een mail met je voorkeursdatum aan: info@lekkergroen.online of naar contact@klimaatmaatdelft.nl

  Voorafgaand aan de workshop ontvang je meer informatie ter voorbereiding.

 • 9 april van 10-13 uur

  Actie 'Tegel eruit, plant erin'

  We gaan weer tegelwippen! Vanaf de lente, 21 maart t/m 31 oktober 2022, stroopt Delft met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om ook jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren. Trommel al je buren op, en doe mee met met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ waarbij je gratis tegels in kunt leveren in ruil voor een plantje!

  Meer informatie

 • 19 april 2022 van 19:00-21:30 uur

  Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

  Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!


  De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 2,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.

  Aantal deelnemers: Omdat het een interactieve workshop is, is er per workshop ruimte voor acht
  deelnemers. Wees er dus snel bij.

  Kosten: 45,- per persoon

  Aanmelden: Stuur een mail met de datum aan: info@lekkergroen.online of naar
  contact@klimaatmaatdelft.nl

  Voorafgaand aan de workshop ontvang je meer informatie ter voorbereiding.

 • 21 april 2022

  Informatie/adviesavond deelnemers 'Challenge Klimaatrobuust'

  Wil jij deelnemen aan de Challenge ‘Klimaatrobuust’, individueel of samen met je buren, en wil je je idee tegen het licht houden bij professionals en van hen horen hoe je jouw plan sterker kunt maken?

  Meld je dan aan voor deze informatie/adviesochtend via contact@klimaatmaatdelft.nl o.v.v. ‘informatie/adviesochtend ‘Challenge’.

  Meer informatie

 • Zaterdag 30 april

  Deadline Challenge 'Groene droom? Schrijf in en win!'

  We gaan weer tegelwippen! Vanaf 21 maart stroopt Delft met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om ook jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren. Wip niet alleen tegels maar denk groter! Tover je voor- en/of achtertuin, balkon en/of dak om tot mega groene oase! Of fleur samen met je buren de straat op. Het is nu hét moment Stuur jouw groene droom, bij voorkeur met je buren in en wie weet wordt jouw idee gratis uitgevoerd!

  Wat kun je winnen?
  De hoofdprijs is uitvoering van jouw idee t.w.v. maximaal 10.000,-. Bij de tweede prijs maak je kans op uitvoering van jouw idee t.w.v.maximaal 5.000,- en bij de derde prijs op uitvoering t.w.v. maximaal 2.500,- Hiernaast kun jr tijdens de looptijd van de challenge, van 21 maart t/m 30 april, elke week – dus zes keer in totaal – een tuinplantenbon t.w.v. 25,- winnen!
  Wil jij kans maken op één van deze prijzen? Lees dan snel verder!

  Meer informatie

 • 9 of 16 mei 2022

  Eindpresentaties studenten Yuverta ‘Klimaattuinen The Green Village’

  De studenten van Yuverta College MBO Metropool hebben de opdracht om een klimaatadaptief tuinontwerp op The Green Village te realiseren. De Klimaatmaat adviseert zowel de bewoners van de tuinen als de studenten.

  Meer informatie

 • 5 juni van 10-13 uur

  Actie 'Tegel eruit, plant erin'

  We gaan weer tegelwippen! Vanaf de lente, 21 maart t/m 31 oktober 2022, stroopt Delft met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om ook jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren. Trommel al je buren op, en doe mee met met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ waarbij je gratis tegels in kunt leveren in ruil voor een plantje!

  Meer informatie

 • 9 juli van 10-13 uur

  Actie 'Tegel eruit, plant erin'

  We gaan weer tegelwippen! Vanaf de lente, 21 maart t/m 31 oktober 2022, stroopt Delft met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om ook jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren. Trommel al je buren op, en doe mee met met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ waarbij je gratis tegels in kunt leveren in ruil voor een plantje!

  Meer informatie

 • 27 augustus van 10-13 uur

  Actie 'Tegel eruit, plant erin'

  We gaan weer tegelwippen! Vanaf de lente, 21 maart t/m 31 oktober 2022, stroopt Delft met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om ook jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren. Trommel al je buren op, en doe mee met met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ waarbij je gratis tegels in kunt leveren in ruil voor een plantje!

  Meer informatie

Heb je ook een interessante activiteit voor de agenda?

Laat het ons weten!