Agenda

Hieronder vind je een overzicht van klimaatbestendige activiteiten in Delft. Heb je ook een interessante actie of activiteit? Deel het via het formulier onderaan deze pagina.

 • Continue

  Klimaatroute door de tuinen van Duurzaamheidscentrum De Papaver

  Wil je graag een klimaat-, water- en natuurvriendelijke tuin? Kom inspiratie opdoen bij De Papaver. Je vindt er tal van ideeën: van prachtige bloemenborders tot groene daken. Op diverse plekken hebben we bordjes geplaatst met informatie en een handige QR-code naar de site van de Klimaatmaat Delft waar alle maatregelen uitgebreid zijn beschreven. De route is gratis. Haal de plattegrond op bij de receptie van De Papaver.

  Meer informatie

 • Maart t/m oktober 2023

  NK Tegelwippen

  Het NK Tegelwippen 2023 gaat van start op 20 maart!

  Meer informatie

 • 4 t/m 10 april 2023

  Week van de Groene Tuin

  Tijdens de Week van de Groene Tuin gaan we samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen en verduurzamen. Doe jij ook mee?

  Een groene tuin: daar word je toch vrolijk van? Van 4 t/m 10 april 2023 delen we tijdens de Week van de Groene Tuin elke dag verschillende groene én duurzame tips. Door je tuin, balkon of straat te vergroenen en te verduurzamen zorg je voor minder wateroverlast en hittestress die worden veroorzaakt door het veranderende klimaat. Met groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren en draag je daarmee bij aan biodiversiteit. Bovendien krijgen plagen en onkruid in een evenwichtige tuin minder ruimte en zijn minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig.

  Meer informatie

 • 15 en 16 april 2023

  Nationale Bijentelling 2023

  Wil je ook je steentje bijdragen aan de bescherming van de wilde bij? Doe mee aan de Nationale Bijentelling op 15 en 16 april 2023!

  Meer informatie

 • 1 t/m 31 mei 2023

  Maai Mei Niet

  Tover je gazon om tot een bijenparadijs!

  Bijen eten geen gras, ze willen bloemen! Hoe meer bloemen, hoe meer nectar en hoe meer blije bijen en insecten. Samen met particulieren, gemeenten en provincies zetten we Nederland in bloei door in mei niet te maaien. Doe je mee?

  Meer informatie

 • Mei 2023

  De Week van Ons Water

  Tijdens deze periode worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Kijk nu snel wat er te doen is bij jou in de buurt!

  Meer informatie

 • 6 t/m 14 mei 2023

  Nationale Vogelweek

  Nationale Vogelweek 2023. Meer informatie volgt.

  Meer informatie

 • Mei 2023

  Week van de Biodiversiteit

  Week van de Biodiversiteit. Meer informatie volgt.

 • 22 mei 2023

  Internationale Dag van de Biodiversiteit

  Internationale Dag van de Biodiversiteit. Meer informatie volgt.

 • 3 en 4 juni 2023

  Velt Ecotuindagen

  Heb je een ecologische tuin waar je trots op bent? Een plek die je graag met anderen wilt delen? Stel je tuin dan open tijdens de Velt ecotuindagen op zaterdag 3 en/of zondag 4 juni 2023.

  Meer informatie

 • 23 september 2023

  Burendag

  Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. In 2023 vieren we Burendag op 23 september.

  Meer informatie

 • 1 t/m 31 oktober 2023

  Het Vergeten Plantseizoen

  Sinds de laatste 30 jaar tuinieren we voornamelijk in de lente. Dat is een gemiste kans, want het najaar is perfect voor de aanplant en andere werkzaamheden in de tuin. En daarom organiseert NL Vergroent ook dit jaar ‘Het Vergeten Plantseizoen’ van 1 t/m 31 oktober.

  Meer informatie

 • 1 t/m 30 november

  Treevember

  Treevember wordt georganiseerd door The Pollinators. Een hele maand waarin voedselbossen en agroforestry alle aandacht krijgen. Voedselbossen zijn een ideale habitat voor bestuivende insecten, voor allerlei andere beestjes, maar pakken ook gunstig uit voor mensen. Een hoge mate van biodiversiteit en voedselproductie kunnen prima hand in hand gaan. Een voedselbos is niets nieuws onder de zon en ouder dan de weg naar Rome. Oude beschavingen haalden hun eten veelal uit het bos en plukten onder meer de vruchten en noten van de bomen. Vruchtdragende bomen, struiken en planten zijn een geschikt dieet voor mensen en bossen zijn een biodiversiteitsrijkdom van jewelste.

  Meer informatie

 • 30 oktober t/m 5 november

  Nationale Klimaatweek

  De Nationale Klimaatweek 2023. Meer informatie volgt.

  Meer informatie

 • 5 december 2023

  Wereldbodemdag

  Wereldbodemdag vindt jaarlijks plaats op 5 december. Deze bewustmakingsdag van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), wordt gewoonlijk elk jaar op dezelfde datum gehouden. Het evenement heeft tot doel het bewustzijn te vergroten van het belang van bodemkwaliteit voor het menselijk welzijn, voedselzekerheid en ecosystemen.

 • Juni 2023

  Nationale Tuinweek 2023

  Nationale Tuinweek 2023. Meer informatie volgt.

  Meer informatie

 

Afgelopen evenementen

 • 1 oktober 2022

  Tegel eruit, plant erin

  In 2022 organiseren we in Delft nog één keer de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’.

  Zaterdag 1 oktober | Bikolaan – Tanthof

  Lever tijdens deze actiedagen van 10-13 uur gratis jouw tegels in en je krijgt er een plantje voor terug! Hulp nodig bij het ontregelen en afvoeren van tegels of gereedschap nodig? Laat het ons weten via het inschrijfformulier.

  Meer informatie

 • 27, 28 en 29 januari 2023

  Nationale Tuinvogeltelling 2023

  Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!
  U kunt uw telling invoeren tot maandagochtend 30 januari 2023 12.00 uur via mijntuinvogeltelling.nl

  Tel op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon.

  Meer informatie

Heb je ook een interessante activiteit voor de agenda?

Laat het ons weten!