Agenda

Hieronder vind je een overzicht van klimaatbestendige activiteiten in Delft. Heb je ook een interessante actie of activiteit? Deel het via het formulier onderaan deze pagina.

 • 20 april 2024

  Tegel Eruit, Plant Erin Groenrijk 't Haantje

  De tweede Tegel Eruit, Plant Erin actie vindt deze keer plaats bij de Tuincentra Groenrijk ’t Haantje én Intratuin Pijnacker. Met op de Klimaatpleinen o.a. gratis tuinadvies en gratis schetsontwerp van jouw tuin.

  De Tegeltaxi zal rijden op dinsdag 23 april 2024.

  Voor alle info en inschrijven: check de link!

  Meer informatie

 • Zaterdag 20 april 2024

  Gratis schetsontwerp van jouw tuin!

  VOL

  Hoosbuien, langdurige droogte en extreen hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Woon je in de gemeente Delft en wil je hulp om jouw tuin te veranderen in een groene oase waar minder hitte en wateroverlast is?

  Schrijf je dan nu in voor een gratis tuinschets door een professionele tuinontwerper op zaterdag 20 april. (Let op beperkt plek)

  Tijdens de ontwerpsessie krijg je gedurende 30 minuten advies en ga je naar huis met een schets als eerste stap naar een groenere tuin. Daarnaast krijg je nuttige tips & tricks over hoe je jouw tuin groener maakt en groener houdt.

  De Klimaatmaat, Duurzaamheidscentrum Delft De Papaver, Gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratuin Pijnacker bieden deze tuinschetsen gratis aan.
  Let op: schrijf je snel in, vol = vol!

   

  Meer informatie

 • Zaterdag 20 april

  Gratis tuin advies

  Tijdens de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ op 20 april bij Groenrijk ’t Haantje en Intratuin Pijnacker zijn er in de tuincentra op de Klimaatpleinen diverse activiteiten. Wil je weten welke planten voor jouw tuin geschikt zijn, hoe je je tuin inricht zodat ook vogels, vlinders en bijen er blij van worden, wat inheems plantensoorten zijn, welke planten onderhoudsvriendelijk zijn ed?
  Kom 20 april naar het Klimaatplein bij de tuincentra.

  Gratis tuinadvies op de Klimaatpleinen:

  • Groenrijk ’t Haantje van 10-13 uur
  • Intratuin Pijnacker van 10-16 uur.

  Meer informatie

 • 21 april 2024

  Expositie Bijen

  Vanaf 17 april 2024 kun je bij Duurzaamheidscentrum De Papaver terecht voor de expositie over bijen. Leer alles over het belang van deze kleine diertjes.

  Meer informatie

 • Mei

  Maai Mei Niet

  Bijen eten geen gras, ze willen bloemen! Hoe meer bloemen, hoe meer nectar en hoe meer blije bijen en insecten. Samen met particulieren, gemeenten en provincies zetten we Nederland in bloei door in mei niet te maaien. Doe je mee?

  Meer informatie

 • 16 mei 2024

  Workshop Een levende tuin maak je zelf

  Een workshop van 2,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring.

  De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin.

  Heb je interesse om deel te nemen?
  Laat het ons weten via contact@klimaatmaatdelft.nl.

  Meer informatie

 • 25 mei 2024

  Tegel Eruit, Plant Erin Hof van Delft

  In mei gaan we naar Hof van Delft voor de Tegel Eruit, Plant Erin actie. De Tegeltaxi zal rijden op dinsdag 28 mei 2024.

  Meer informatie

 • Zondag 16 juni 2024

  Op Tuinsafari met een gids

  Ga op safari langs klimaatadaptieve tuinen in Delft en laat je inspireren tijdens deze open tuinen dag.

 • 22 juni 2024

  Tegel Eruit, Plant Erin Tanthof

  De laatste Tegel Eruit, Plant Erin actie voor de zomermaanden. Lever je tegels in bij de afgeeflocatie in Tanthof en krijg er gratis plantjes voor terug. De Tegeltaxi zal rijden op dinsdag 25 juni 2024.

  Meer informatie

 • Continue

  Klimaatroute door de tuinen van Duurzaamheidscentrum De Papaver

  Wil je graag een klimaat-, water- en natuurvriendelijke tuin? Kom inspiratie opdoen bij De Papaver. Je vindt er tal van ideeën: van prachtige bloemenborders tot groene daken. Op diverse plekken hebben we bordjes geplaatst met informatie en een handige QR-code naar de site van de Klimaatmaat Delft waar alle maatregelen uitgebreid zijn beschreven. De route is gratis. Haal de plattegrond op bij de receptie van De Papaver.

  Meer informatie

 

Afgelopen evenementen

 • 20 maart 2024

  Start workshopreeks Klimaatgesprekken

  Op 20 maart gaat in Delft de workshopreeks van KlimaatGesprekken van start bij Duurzaamheidscentrum De Papaver. In zes workshops van 2 uur ontdekken deelnemers hoe ze hun voetafdruk kunnen verkleinen en hun handafdruk – hun positieve impact – vergroten. De workshops geven inzicht in de keuzes die je bewust of onbewust dagelijks maakt, en het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd om je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je het zelf belangrijk vindt en doet wat bij jou past.

  Meld je aan via www.klimaatgesprekken.nl/aanmelden.

  Meer informatie

 • 21 maart 2024

  Start NK Tegelwippen landelijk

  Het NK Tegelwippen gaat weer van start! Tot en met oktober gaan gemeentes in Nederland met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te wippen. Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

  Meer informatie

 • 23 maart 2023

  Tegel Eruit, Plant Erin. Met plantjesmarkt

  Vanaf 23 maart stroopt Delft tijdens het NK Tegelwippen met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren.

  Ruil jouw tuintegels in voor gratis plantjes: schrijf je in of laat ons weten hoe we jou kunnen helpen groen doen!

  Draag jouw steentje bij aan een groener Delft!

  Op deze datum is er ook een plantjesmarkt waar je informatie en advies kunt krijgen welke planten geschikt zijn voor jouw tuin, waar niet alleen jij maar ook vogels, vlinders en bijen blij van worden!

  Meer informatie

 • 26 maart t/m 1 april

  Week van de groene tuin

  Landelijk
  Een groene tuin: daar word je toch vrolijk van? Van 26 maart t/m 1 april 2024 delen we tijdens de Week van de Groene Tuin elke dag verschillende groene én duurzame tips. Ambassadeur Janouk Kelderman: “Door het aanleggen van een groene of zelfs natuurondersteunde tuin, draag je niet alleen bij aan het vergroten van de biodiversiteit, maar maak je het ook voor jezelf veel leuker. Je zult genieten van al het moois dat groeit en bloeit, van het gekwetter van de vogels of van het rustgevende gezoem van hommels en bijen. Wellicht kun je zelfs snoepen uit eigen tuin! Daarnaast zorgt het voor een prettigere en koelere leefomgeving.”

  Meer informatie

 • 7 april 2024

  Duurzame Lentefair

  Tijdens de 7e Duurzame Lentefair van De Papaver zal De Klimaatmaat ook met een stand aanwezig zijn. Kom langs voor informatie over klimaatadaptieve maatregelen die jij in je tuin kunt nemen.

  Speciale aandacht is er voor groendaken en regentonnen. Als u interesse hebt in een groendak en/of regenton kunt u zich tijdens de Lentefair inschrijven voor de Gezamenlijke inkoopactie met:

  • gratis dakinspectie
  • gratis installatiehulp van je regenton!

  Overweeg jij een groendak dat bijdraagt aan wateropvang en ook nog eens de biodiversiteit versterkt? Groendakspecialist is aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven.

   

  Meer informatie

Heb je ook een interessante activiteit voor de agenda?

Laat het ons weten!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.