De bloemen van Sabine

Wat begon met een geveltuin …

Sabine nam in oktober 2021 contact op met De Klimaatmaat voor de realisatie van een nieuwe geveltuin voor haar huis in het centrum van Delft. Ze wilde graag weer een ‘feestje’ maken van haar voortuin, met nieuwe winterharde violen en lavendelplantjes. “Planten en bloemen maken mij vrolijk, ze bieden emotionele steun en het geeft mij een doel om het groen in mijn tuin te verzorgen”. Tevreden met het geleverde werk nam Sabine in maart van dit jaar opnieuw contact op om opnieuw viooltjes te planten. Ook was er interesse voor een regenton in de achtertuin.

 

 

Wijkactie ‘Tegel eruit, Plant erin’

Nu de geveltuin er zo mooi bij lag en ze kennis had gemaakt met De Klimaatmaat, wilde Sabine ook wel met het (nog verder) vergroenen van de achtertuin aan de slag. De wijkactie ‘Tegel eruit, Plant‘ erin was een mooie gelegenheid om te starten. Met deze actie kon ze namelijk gratis haar tuintegels inleveren en in ruil hiervoor ontving zij een waardebon voor het tuincentrum. De Klimaatmaten hebben haar geholpen met het onttegelen, wat door de grootte van de tegels een fysiek zware klus was.

 

 

Ondanks dat Sabine haar tuin al behoorlijk groen was, waren er toch nog wel veel tegels die er uit konden worden gehaald. Dit gaf de Delftse deelname aan het NK Tegelwippen een flinke boost!

 

 

De gewipte tegels zijn vervangen door prachtige groene graszoden. Sabine wilde graag een mooi gazon voor haarzelf en haar cavia’s. Het resultaat mag er zijn! Wat een leuke klimaatadaptieve en levendige tuin is het geworden. En dat in de stad. “De tuin lijkt nu z√≥veel groter”, aldus Sabine. “Ik ben er echt heel blij mee, dank dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt”. Heel graag gedaan, Sabine!