Delft groener dankzij enthousiaste inzet nieuwe studenten 

Een leefbare stad is een groene stad. Met die woorden in het achterhoofd hebben 40 nieuwe studenten van het Delftsch Studenten Corps (DSC) afgelopen zondag ruim vijftig geveltuinen aangelegd. Dat deden zij samen met vrijwilligers van De Klimaatmaat, een initiatief van Duurzaamheidscentrum De Papaver. Wethouder Frank van Vliet kwam ook kijken en helpen. De jonge dame van 86 bij wiens huis een fotomoment is gepland, is superblij met haar geveltuin. ‘Zelf kan ik het niet meer, wat fijn dat het voor me gedaan wordt, het fleurt de hele boel op!’ 

Steeds meer studenten combineren hun studie met vrijwilligerswerk en zetten zich maatschappelijk in, zoals bijvoorbeeld voor De Klimaatmaat. Ook bedrijven zetten zich graag maatschappelijk in en bieden De Klimaatmaat regelmatig hun hulp aan. Met (tijdelijke of continu) extra handen kan De Klimaatmaat nog meer inwoners van Delft helpen om hun plek te vergroenen. Ook steeds meer woningcorporaties werken met De Klimaatmaat samen.

Noodzaak Delft leefbaar houden
Deze hulp is hard nodig. Er is nog veel werk te doen om Delft zodanig te vergroenen dat de stad leefbaar blijft in tijden van langdurige hitte en extreme regenval. Daarnaast gaat het met de biodiversiteit in Nederland erg slecht. Vergroenen is hierop het antwoord.
Al die tegels in de stad houden hitte vast. Door deze te verwijderen, kan water makkelijker wegstromen en door het kiezen van planten die vlinders en bijen aantrekken, help je de natuur ook nog een handje en komen er ook weer meer vogels.
Een win, win, win situatie. Dát is wat er, op kleine schaal, met de geveltuinactie wordt bereikt.  

Zien doen, doet doen
Naar aanleiding van het enthousiasme van de studenten en vrijwilligers van De Klimaatmaat en het opgeleverde resultaat, worden steeds meer bewoners aangestoken: bewoners die ook graag een geveltuin willen én bewoners die juist anderen willen helpen met vergroenen.

Wil jij ook een groene en klimaatbestendige tuin, kijk voor meer informatie op: https://klimaatmaatdelft.nl/maatregelen/ of stuur een mail naar contact@klimaatmaatdelft.nl
Dit mailadres kun je ook gebruiken als je een sportabonnement wilt besparen en je aan wilt melden als vrijwilliger.  

Samen maken we Delft klimaatbestendig