De tuin van Pascal

Wij zijn 3 jaar geleden naar Delft verhuisd en troffen onze nieuwe tuin volledig versteend aan. Ik ben loodgieter van beroep en heb al heel wat daken afgekoppeld van het riool. Ik wilde dit heel graag ook in mijn eigen tuin doen en ben een plan gaan maken. Als het veel had geregend, bleef het water lang op onze tegels liggen en soms ontstonden er zelfs plassen. Daardoor konden we het fietsenschuurtje niet goed bereiken vanuit onze achterdeur.

Het plan was om wateroverlast te voorkomen en om regenwater op te vangen voor eigen gebruik. Het is nu februari 2022 en het project is bijna afgerond! Er ligt grote tank aangelegd onder mijn tuin, waar we 1000 liter water in kunnen opvangen. Dit water kunnen we gebruiken voor de tuin als het lang niet regent, maar ik ben ook van plan om mijn toilet en douche hierop aan te sluiten. Naast de wateropslagtank gaan we ook een groen dak aanleggen op het fietsenschuurtje en moes- en bloementuintje aanleggen aan de randen van onze tuin.

Meer foto’s volgen als de tuin af is!