Pluk de vrucht!

 

Veel Delftenaren zijn al bezig om de ruimte rondom hun huis zo in richten dat het hevige regenbuien en grote droogte beter aankan. Naast dat het gewoon heel erg leuk is om je tuin en dak te vergroenen, voor jezelf maar ook samen met je buren of straat, levert het nog meer voordelen op. Denk aan eten uit eigen tuin, gratis water, een mooiere en bovenal een gezondere leefomgeving. Wat de reden ook is, pluk de vrucht en kom in actie!

Beginnen kan heel eenvoudig en hoeft niet veel geld of onderhoud te kosten. Doe hier inspiratie op en maak gebruik van de voordelige starterspakketten en geveltuinactie. Voor degene die (nog) geen groene vingers heeft, realiseer je dat het niet gelijk perfect hoeft te zijn. Een tuin moet groeien en al doende leer je. Kom je er even niet uit of doe je het liever samen, neem dan contact op met de lokale klimaatmaten.

Delft doet mee met het NK Tegelwippen

23 mrt 2021

Wip je tegels van 30 maart t/m 30 september! Lees hoe jij mee kunt doen...

Lees verder

Mick – WIJKACTIE: ‘Tegel eruit, plant erin’

4 mrt 2021

Lever je tegels in en ontvang gratis planten! Op 3 april pilot voor bewoners in de wijk Vrijenban.

Lees verder

ACTIE: Starterspakketten

4 mrt 2021

Maak snel en eenvoudig je tuin groener en klimaatbestendiger en bestel eenvoudig een groen dak, regenton en plantenpakket! Actie wegens succes verleng...

Lees verder

ACTIE: Tuinplanten (DIY)

4 mrt 2021

Koop prachtige kant en klare tuinplantenpakketten met plantinstructie én korting via De Klimaatmaat of koop bij de lokale leverancier.

Lees verder

Ylva: Moestuinieren en een Tuiny Forest

4 mrt 2021

Ik wil mijn tuin flink onttegelen en daarvoor meer groen terug brengen om zo ook vlinders, bijen en insecten aan te trekken.

Lees verder

Fieke: vergroenen pleintje ’t Hartjesveld

22 jan 2021

Samen met de buren gaan we van ’t Hartjesveld een fijne plek maken om te spelen, lekker te zitten en elkaar te ontmoeten.

Lees verder

Charlotte: zelf een groen dak aanleggen

20 jan 2021

Charlotte Wieles legde met zeven buren uit de Doelenstraat en het Schuttersveld zelf een groen dak aan. In dit artikel deelt zij haar ervaring.

Lees verder

Westvest-Weeshuisplaats: Efficiëntere bevloeiing en waterbuffers

16 nov 2020

Minder regenwater in het riool en zuiniger omgaan met drinkwater voor bevloeiing van de 650m2 tuin. Dat is het plan van VvE Westvest-Weeshuisplaats.

Lees verder

DEMOTUINEN: The Green Village & De Papaver

16 nov 2020

In de praktijk zien welke mogelijkheden jij kunt aangrijpen om jouw tuin klimaatbestendig in te richten.

Lees verder

Heb je ook een initiatief? Laat het ons weten!

Vraag ondersteuning of inspireer anderen en deel jouw initiatief (individueel of met je buren/straat/wijk) via dit platform.