DEMOTUINEN: The Green Village & De Papaver

THE GREEN VILLAGE

In de praktijk zien welke mogelijkheden jij kunt aangrijpen om jouw tuin zo in te richten dat het grote hoosbuien en lange periodes van droogte beter aankan. Dat is het idee waar we met  The Green Village aan werken.

Op deze proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van de TU wijk, staan drie jaren ’70 woningen. De tuinen van deze woningen willen we in samenwerking met The Green Village als demotuinen inrichten. Idee is om er verschillende oplossingen te laten zien die jij zelf kunt toepassen om jouw eigen tuin klimaatbestendig te maken. En gelijkertijd innovatieve oplossingen die nu nog niet verkrijgbaar zijn maar hier alvast als zaadje geplant worden om in de toekomst op grotere schaal toegepast te gaan worden.

Wil je dit initiatief volgen? Schrijf je in voor de inspiratiemail!

DUURZAAMHEIDSCENTRUM DE PAPAVER

In de tuinen van Duurzaamheidscentrum De Papaver kun je inspiratie opdoen voor een klimaatbestendige tuin: je ziet er fleurige borders met een grote diversiteit aan planten die ook waardevol zijn voor insecten. Daarnaast zie je andere voorbeelden van klimaatbestendige oplossingen, zoals een groen dak en mogelijkheden om regenwater op te vangen en/of (tijdelijk) vast te houden: van natuurvriendelijke oever, grindstroken, afgekoppelde regenpijpen tot maar liefst zeven verschillende typen regentonnen.

Tip: De Papaver verkoopt plantjes en zaden uit eigen tuin voor een zeer schappelijke prijs.