Leg zelf een geveltuin aan!

Je wilt je geveltuin zelf aanleggen? Hartstikke leuk. Je geveltuin mag max. 30 cm. breed zijn (gemeten uit de gevel) en er moet 1.20 m. loopruimte op de stoep overblijven. Voldoet jouw stoep aan deze mogelijkheden? Check dan nog even of je toestemming nodig hebt bij de gemeente en/of je woningcorporatie en meld je geveltuin sowieso aan bij de gemeente.
Is dit geregeld? Dan kan het werk beginnen….doe inspiratie op en bekijk voorbeelden van Delftse geveltuinen en volg onderstaand stappenplan.

 

Bron tekst stappenplan: 1000 geveltuinen

Volg onderstaande instructie en geniet na 5 stappen van je nieuwe geveltuin!

Wat kun je nog meer doen?

Ontdek op deze site wat het klimaatlabel van jouw tuin is en wat je nog meer kunt doen om je tuin klimaatbestendig te maken.

Denk je aan een groen dak, regenton of beplanting? Kijk dan eens bij de starterspakketten waarmee je snel en eenvoudig je tuin verder vergroent en klimaatbestendig maakt.

Bezoek Duurzaamheidscentrum De Papaver*

Inspiratieroute in de tuinen met voorbeelden hoe je jouw tuin ook klimaatbestendig kunt maken en tentoonstelling ‘Klimaat in de straat’. Met allerlei tools en inspiratie voor hoe je je huis, tuin en straat kunt aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat verschillende filmpjes, experimenten en doe-opdrachten.

* De opening is afhankelijk van de op dat moment geldende Covid-maatregelen voor bezoekerscentra/musea.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact op met De Klimaatmaat.

Veelgestelde vragen