NK Tegelwippen 2022: Delftse Deelname

Het NK Tegelwippen 2022 is ten einde! In 2023 zullen we weer diverse Tegel Eruit, Plant Erin acties organiseren.

Hulp nodig bij het onttegelen en afvoeren van je tegels? De Klimaatmaat helpt!

Delft doet weer mee aan het NK Tegelwippen!

We gaan weer tegelwippen! Vanaf de lente, 21 maart t/m 31 oktober 2022, stroopt Delft met veel andere gemeenten de mouwen op om de stad te vergroenen. Hét moment om ook jouw tuin of straat, samen met je buren, op te fleuren. Trommel al je buren op, en doe mee met met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’! Er zijn dit jaar al vier acties geweest. Op 1 oktober is de laatste actie. Iedereen in Delft met een betegelde tuin kan hieraan meedoen.
Dit jaar daagden we je uit om groter te denken en een plan te maken om je tuin of straat te vergroenen en daarmee een tuin of straat make-over te winnen van €10.000! De uitslag is inmiddels bekend, zie prijswinnaars ‘Groene droom Challenge’ 

Hoe werkt het NK-Tegelwippen?

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor groen. De gemeente die de meeste tegels wipt, wint! Net als vorig jaar kun je weer meedoen met de wijkacties ‘Tegel eruit, plant erin’. Toen zijn er zo’n 5000 tegels vervangen door ruim 500 m2 groen, waarmee onze stad op plek 42 is geëindigd. Kijk hier voor een impressie van het NK Tegelwippen 2021. De ambitie is om dit jaar 2x zoveel tegels te wippen. Doe mee! De Klimaatmaat ondersteunt jou daar waar dat nodig en mogelijk is én helpt jouw groene droom realiseren. Lees verder voor de deelnamemogelijkheden.

Het NK-Tegelwippen wordt mede mogelijk gemaakt door Duurzaamheidscentrum De Papaver, de gemeente Delft, Hoogheemraadschap van Delfland, de Groene Motor en tuincentrum Groenrijk ‘t Haantje.

Hoe kun je meedoen?

Het NK Tegelwippen 2022 is ten einde! In 2023 zullen we weer diverse Tegel Eruit, Plant Erin acties organiseren.

Hulp nodig bij het onttegelen en afvoeren van je tegels? De Klimaatmaat helpt! Neem contact op via contact@klimaatmaatdelft.nl en we helpen je graag!

Waarom meedoen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Het vergroenen van onze tuinen, balkons en daken zorgt ervoor dat we hier beter tegen bestand zijn. Meer groen zorgt er namelijk voor dat regenwater beter wegstroomt en dat het koeler blijft op een warme dag. Ook heeft groen een positief effect op je gezondheid én zorgt het voor meer insecten en dieren.