Aanlegservice geveltuin

Een geveltuin…kleed je huis aan en zorgt voor een warm welkom!
Daarmee zorg je tegelijkertijd dat het water makkelijker de grond in kan stromen, er minder stenen zijn die hitte vasthouden én als je het handig doet en gelijk de juiste plantjes kiest help je ook nog eens de biodiversiteit vergroten! Lees meer.

Wil je graag een geveltuin, maar heb je geen groene vingers, geen tijd of anderzins? Geen probleem. Wij doen het graag voor je! Een kleine investering die het dubbel en dwars waard gaat zijn.

Meld je aan!

  1. Geef je wensen en adres door in het formulier hieronder;
  2. We komen zsm bij je terug met een reactie en prijsopgave;
  3. We komen de geveltuin aanleggen en voeren zand en stenen af;
  4. Vervolgens kan het grote genieten beginnen!

 

  • Jouw gegevens

Van 30 maart t/m 30 september gaan we tegelwippen! Gemeenten in Nederland strijden om de Gouden Tegel. Iedereen kan meedoen door tegels in z’n (gevel)tuin te vervangen door groen. Geef je gewipte tegels op via nk-tegelwippen.nl en ze worden opgeteld bij de tegelteller van jouw gemeente.

Meer informatie 

Tuin inspiratie

Door tuinen te vergroenen worden ze mooier, levendiger én klimaatbestendig. Welke tuin past bij jou? Neem snel een kijkje!

Meer tuinen

Inspiratie: wat kun je nog meer doen?

Ontdek op deze site wat het klimaatlabel van jouw tuin is en wat je nog meer kunt doen om je tuin klimaatbestendig te maken.

Denk je aan een groen dak, regenton of beplanting? Kijk dan eens bij de starterspakketten waarmee je snel en eenvoudig je tuin verder vergroent en klimaatbestendig maakt?

Bezoek Duurzaamheidscentrum De Papaver*

Inspiratieroute in de tuinen met voorbeelden hoe je jouw tuin ook klimaatbestendig kunt maken en tentoonstelling ‘Klimaat in de straat’, t t/m 9 mei. Met allerlei tools en inspiratie voor hoe je je huis, tuin en straat kunt aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat verschillende filmpjes, experimenten en doe-opdrachten.

* De opening is afhankelijk van de op dat moment geldende Covid-maatregelen voor bezoekerscentra/musea.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact op met De Klimaatmaat.

Veelgestelde vragen