Ontsteen je tuin

Ontsteen je voor- en achtertuin! Veel mensen nemen stenen in de tuin, omdat ze denken dat dit voor weinig onderhoud zorgt. Toch is uit onderzoek gebleken dat tuinen met veel verharding en dode materialen net zoveel onderhoud met zich meebrengen als groene en natuurlijke tuinen. Dit komt omdat er relatief veel te wieden is en te ‘poetsen’ terwijl groene tuinen vaak zelfregulerend zijn. Door meer groen kan het regenwater weer in de bodem zakken, wordt de temperatuur in de stad niet te hoog – beton houdt warmte vast – en maken we de leefomgeving voor insecten, vogels en onszelf prettiger.

Laat je geheel ontzorgen

  • Vraag advies aan de Klimaatmaten hoveniers,
    zij hebben talloze ideeën en kunnen voor jouw specifieke situatie een plan op maat maken
  • Schaf via het een starterspakket een Kruidenplantenpakket of Vlinder- en bijenplantenpakket aan. Hierbij wordt alles voor jou verzorgd: we verwijderen de tegels, voeren deze af, voegen verse aarde toe, planten de nieuwe planten aan én we verzorgen de subsidieaanvraag.
    NB. Via het starterspakket kun je ook eenvoudig een groen dak en/of regenton aanschaffen.

Liever zelf aan de slag?

NK-Tegelwippen

Van 30 maart t/m 30 september strijdt Delft, samen met nog vele andere Nederlandse gemeenten, tegen verstening van de stad. Help Delft scoren op het NK-Tegelwippen en registreer je verwijderde tegels op www.nk-tegelwippen.nl

Bekijk de tegelstand van Delft en de andere deelnemende gemeenten: NK-Tegelwippen