Opentuinendag 18 juni

De Opentuinendag in onderdeel van het Open Tuinen Weekend, een initiatief van Groei en Bloei. Honderen tuineigenaren in heel Nederland stellen dit weekend hun tuin open om anderen te laten genieten van hun groene paradijs. Het Open Tuinen Weekend is onderdeel van de Nationale Tuinweek, met als thema ‘Groei & Bloei Tienpuntenplan voor klimaatvriendelijk tuinieren‘. 

Bezoek prachtige klimaatadaptieve tuinen
Diverse enthousiaste tuineigenaren heten je van harte welkom in hun levendige tuinen tussen 12:00 en 14:30 uur. Allemaal hebben ze maatregelen genomen om hun tuin klaar te maken voor de toekomst. Dat kan zijn door regenton of groendak, bijentuin, stapelmuurtjes, wadi’s etcetera. De eigenaren vertellen je graag hoe zij het hebben aangepakt.  

Ga langs bij:

  • Marian van den Beitel, Thorbeckestraat 43, 2613 BT Delft
  • Marieke Kramer, Orinicostraat 17, 2622 BV Delft. (+ bijentuin aan het einde van de straat)
  • Maiwynn van der Loos, Vinkenlaan 1, 2623 GG Delft
  • Yvonne Vredeveld, Kappeyne van de Coppellostraat 13, 2613 XN Delft
  • Bezoek ook de kruidentuin, zintuigentuin en permatuin van De Papaver, of loop de klimaatroute in de tuin! Korftlaan 6, 2616 LJ Delft

De Klimaatmaat helpt
De Klimaatmaat kan jou helpen om je tuin aan te passen aan het veranderende klimaat. Door middel van hulp bij onttegelen en de afvoer van tegels, bij de aanschaf van een regenton of groendak, of door middel van advies en inspiratie. 

Wil je graag onttegelen maar lukt dat jou niet? Of heb je al onttegeld maar heb je hulp nodig bij de afvoer van je tegels? Of heb je misschien gereedschap nodig? Het Tegelwipteam helpt je graag!

Vul je hulpvraag in via het formulier.

Het Tegelwipteam is een team van enthousiaste Klimaatmaten die zich samen met jou inzetten voor het vergroenen van particuliere tuinen in Delft. Tijdens de actieweken helpen zij met onttegelen, sjouwen en afvoeren van tegels. Ook kun je bij hen terecht met vragen.

Klinkt dit ook als een klus voor jou? We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, dus meld je aan!

stapstenen klimaattuin