Pieta’s planten

Bijdragen aan een beter klimaat

Toen Pieta in maart 2022 contact met De Klimaatmaat opnam, vertelde ze ons dat ze graag bij wilde dragen aan een beter klimaat in Delft. Ze woont in de sterk versteende Olofsbuurt en besloot dan te beginnen met haar eigen tuin. Ze heeft een hoop tegels weggehaald en de zandgrond vervangen door biologische tuinaarde. Hier heeft ze vele planten geplant, waardoor haar tuin behoorlijk groen is geworden!

 

 

We doen het samen

Vanwege haar leeftijd is Pieta niet in staat om haar tuin intensief te onderhouden. Toen ze van iemand hoorde over De Klimaatmaat, heeft ze om advies en praktische hulp gevraagd. Na een kennismaking bij Duurzaamheidscentrum De Papaver zijn twee Klimaatmaten bij haar langs gegaan en hebben een middag geholpen met het verwijderen van tegels en het beplanten.

 

 

Onderhoudsarme tuin

Pieta geniet erg van haar nieuwe groene tuin. Doordat ze begroeiing meer ruimte geeft om vrijer en spontaner te groeien, heeft ze minder onderhoud aan haar tuin. Eens in de zoveel tijd zal er een dag in de tuin gewerkt moeten worden, om het netjes te houden. Mocht het nodig zijn, kan ze hiervoor terecht bij De Klimaatmaten. Op die manier kan ook Pieta genieten van een groene tuin!