Actie tot 01-11-’21: Starterspakketten

“Ik wil wel graag een groenere en klimaatbestendige tuin maar weet niet hoe ik dit moet realiseren. Ook met informatie en uitleg maak ik nog niet de stap naar doen.” – Sandra

Vind jij het, net als Sandra, lastig om zelf aan de slag te gaan? Of heb je weinig tijd en mag het niet teveel kosten? We willen het jou zo makkelijk mogelijk maken om je tuin groener en klimaatbestendiger te maken met de zogenaamde starterspakketten.

Koop eenvoudig en snel een starterspakket

Breng het voorjaarsgevoel in je huis en kleur je tuin, straat, buurt groen!

Dit helpt jouw huis voor te bereiden op periodes van hitte en wateroverlast en draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Fleur je eigen tuin eenvoudig op of doe het samen met de buurt!  De Klimaatmaat biedt kennis en expertise, bespaart tijd én geld. Makkelijk toch? Ga (samen) aan de slag en help mee om Delft klimaatbestendig te maken!

Ondersteuning bij straat/buurt/wijk acties

Het aanleggen van een groen is ook leuk en handig om samen met de buren te doen. In samenwerking met jou, jouw straat, buurt of wijk helpen wij bij de coördinatie van een groenactie. Leg samen groene daken aan, plaats regentonnen en/of vergroen je tuin!

Vraag een starterspakket aan

Let op: De Starterspakketten zijn nog tot 1 november 2021 verkrijgbaar. Vanaf januari volgt een vernieuwd aanbod.

Klik hier voor het aanvraagformulier

Wij zetten ons met plezier in om met de starterspakketten jouw buitenruimte te vergroenen en klimaatbestendiger te maken. Hierbij houden wij ons aan de geldende Covid maatregelen.

Inspiratie: wat kun je nog meer doen?

Bezoek Duurzaamheidscentrum De Papaver*

Inspiratieroute in de tuinen met voorbeelden hoe je jouw tuin ook klimaatbestendig kunt maken en tentoonstelling ‘Klimaat in de straat’, t t/m 9 mei. Met allerlei tools en inspiratie voor hoe je je huis, tuin en straat kunt aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat verschillende filmpjes, experimenten en doe-opdrachten.

* De opening is afhankelijk van de op dat moment geldende Covid-maatregelen voor bezoekerscentra/musea.

Online via deze website

Ontdek wat het klimaatlabel van jouw tuin is en wat je nog meer kunt doen om je tuin klimaatbestendig te maken op klimaatmaatdelft.nl

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Raadpleeg de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen