Starterspakket: groendak

Heb je een schuurtje, blokhut of tuinhuisje? Denk dan eens aan een groendak. Steeds meer mensen nemen een groendak. Dat is niet vreemd als je bedenkt welke voordelen het heeft. Begroeide daken hebben veel positieve effecten. Ze bufferen regenwater,  zorgen voor meer biodiversiteit in de stad, binden fijnstof en zien er aantrekkelijk uit. Begroeide daken zijn als het ware een verlengde van je tuin, maar dan op hoogte. Lees meer.

Budget basis sedumdak

Extensief groendak met verschillende soorten sedum. Door de dunne substraatlaag (20 mm) is dit groendak het lichtste systeem (verzadigd weegt het 40-45 kilogram per vierkante meter) en op praktisch alle daken toepasbaar. Het groendak is onderhoudsvriendelijk. Je hoeft maar een tot tweemaal per jaar te controleren of de afvoer nog doorloopt en onkruid verwijderen en bemesten.

Prijs via De Klimaatmaat*

Zelf aanleggen: €22,50 of €26,5 p/m²
Laten aanleggen: €32,50 of €36,5 p/m²

(Normaal €64 p/m² bij laten aanleggen van een dak van < 50m²)
* Zie voor toelichting voorwaarden ‘actie ‘Starterspakketten’

Aanvragen

Sedumdak met substraatheuvel of “bakki”

20 mm substraat sedumdak met substraatheuvel of “bakki” (insectenhotel van hergebruikte houtresten welke in het groendak verwerkt is met een kruiden- en/of bloemenmix). Dé keuze wanneer hogere waterbuffering gewenst is of als je extra’s op het gebied van biodiversiteit toe wilt voegen.
Als een dak qua draagkracht geen natuurdak kan dragen, is deze vorm mogelijk een optie. Het onderhoud vergt meer dan een basis sedumdak.

Prijs via De Klimaatmaat*

Laten aanleggen: prijs budget basissedumdak + kosten substraatheuvel of “bakki” €75 p/m²

Aanvragen

Natuurdak Bees & Butterflies

Natuurdak 12 cm substraat. Meest natuurvriendelijke dak, bevordert de biodiversiteit! Intensief groendak met een uitgebreide keuze aan planten, struiken of bomen. Een dakinspectie is (vaak) nodig om te bepalen of jouw dak geschikt is voor een natuurdak. Het onderhoud is uitgebreider dan bij een extensief groendak, vergelijkbaar met het onderhoud van een ‘gewone’ tuin.

Prijs via De Klimaatmaat*

Laten aanleggen: €71 of €75 p/m² (excl. profiel)

(Normaal €95 p/m² bij een dak van < 50m²)
* Zie voor toelichting voorwaarden ‘actie ‘Starterspakketten’

Aanvragen

Exclusief aanbod via De Klimaatmaat*

 • Een helder aanbod: keuze uit 3 typen groene daken
 • In samenwerking met een professionele groenleverancier
 • Scherpe en heldere prijzen
 • Gratis advies over het meest geschikte product voor jouw situatie
 • Prijzen zijn inclusief subsidie
 • De Klimaatmaat ontzorgt en verzorgt collectieve subsidie-aanvragen bij het Hoogheemraadschap van Delfland.
 • Keuze uit volledig ontzorging (bezorgen en aanleggen) of DIY (bezorgen en zelf aanleggen).
 • Bij zelfinstallatie zit een installatieinstructie inbegrepen. Voor een installatieinstructie kun je ook de site klimaatmaatdelft.nl raadplegen.
 • Bij 5 m2 dak heb je al een groen sedumdak voor 112,50 (zelf aanleggen) / 162,50 (full service). Voor 5 m2  natuurdak betaal je 355,-
 • Voor het intensieve groendak en het sedumdak met substraatheuvel kan een dakinspectie nodig zijn om te bepalen of je dak geschikt is. Om de drempel nog lager te maken, betaalt De Klimaatmaat de eerste 25 (benodigde) dakinspecties twv 59,95. WIE HET EERST KOMT, DIE HET EERST MAALT.
 • Voor alle daken geldt dat de m2 prijs inclusief btw, levering van alle benodigde materialen op locatie, aanleg, nazorg en servicedienst is
 • Met garantie: bij groene daken 1 jaar groeigarantie (garantie geldt bij juiste verzorging: uitdroging is niet inbegrepen)
 • Via deze actie ontvang je een voordeel van 41,5 p/m2 op een sedumdak en tot 23,5 p/m2 op een natuurdak. Dit is mogelijk gemaakt doordat De Klimaatmaat collectief inkoopt en door subsidie van het Hoogheemraadschap van Delfland.

* Zie voor toelichting: voorwaarden ‘actie ‘Starterspakketten’

Wees er snel bij en profiteer van deze actie!

De actie is wegens succes verlengd!

Aanvragen

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Schrijf je in voor een van de webinars: zie agenda voor data.

Of raadpleeg de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen