Subsidies en fondsen

Bij DE KLIMAATMAAT kun je terecht voor advies over financiële ondersteuning van kleine en grote initiatieven en voor ondersteuning bij het regelen van subsidie voor klimaatadaptieve maatregelen. Op deze pagina vind je een lijst met subsidiemogelijkheden. De lijst wordt periodiek bijgewerkt. Kijk daarom regelmatig op deze site voor de meest actuele informatie.

Door collectieve inkoop proberen we jou ook prijsvoordeel te bieden: zie onderstaande informatie bij starterspakketten.

Starterspakketten

We ontwikkelen, bij voldoende interesse, zogenaamde ‘starterspakketten’ waarmee je je tuin eenvoudig, snel, budget- én onderhoudsvriendelijk klimaatbestendig maakt.

Met een starterspakket koop je eenvoudig en voordelig:

  • Een groen dak en/of
  • Een regenton en/of
  • Een plantenpakket ‘moestuinieren’ en/of ‘biodiversiteit’

 

Klik hier voor meer informatie

Gemeente Delft: Eenmalige subsidie

De eenmalige subsidie (voorheen stimuleringssubsidie) vraagt u aan voor een eenmalige activiteit. Of activiteiten die kort duren. De subsidie vraagt u schriftelijk aan. Dit kan het hele jaar door.

Subsidie is mogelijk voor activiteiten de bijdragen aan het bevorderen van:

  • Participatie van inwoners van Delft
  • Eigen en gezamenlijke kracht van Delftenaren
  • Veiligheid en een goed sociaal klimaat
  • Duurzaamheid en het Delftse milieu

Wilt u weten of u subsidie kunt krijgen? Stel uw vraag via het contactformulier. Vermeld hierbij het doel en een omschrijving van uw activiteiten.

Krijgt u meer dan € 5.000 subsidie? Dan moet u de besteding van de subsidie verantwoorden. De gemeente stelt het bedrag daarna binnen 8 weken definitief vast.

Lees meer Lees meer over deze regeling

Delftsefondsen

Delftse Fondsen steunen organisaties of initiatieven om Delft prettiger voor iedereen te maken. Op deze gezamenlijke website laten de fondsen zien wie ze zijn en wat ze precies doen.

De fondsen zijn Kerkelijke Stichting Stalpaert van der Wiele, Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren, Stichting De LichtboeiFonds 1818 en Rabobank Coöperatiefonds. Elk fonds heeft een eigen historie, een eigen bestuur, eigen doelstellingen en voorwaarden om een bijdrage te krijgen.

Het zoeken naar financiering voor maatschappelijke initiatieven in Delft is nu een stuk makkelijker. Op deze gezamenlijke website laten de fondsen zien wie ze zijn en wat ze precies doen. Ook kunt u de Quickscan doen, daardoor is in een paar klikken duidelijk waar de kansen voor financiering liggen.

Quickscan

Lees meer Lees meer over deze regeling

Provincie Zuid-Holland: algemeen

De Provincie Zuid-Holland kent meerdere subsidieregelingen en programma’s waar initiatieven voor in aanmerking komen. Het gaat hier vaak om bedragen boven de €10.000,- of €15.000,- euro. Het is mogelijk om kleine projecten of initiatieven te bundelen per thema of gebied om in aanmerking te komen. Heb je een concreet idee neem dan contact op en dan denken wij graag mee.

Lees meer over deze regeling

Provincie Zuid-Holland: crowdfunding voor natuur

Voor kleinere projecten is het interessant om te kijken naar crowdfunding voor natuur. Hier is een bijdrage mogelijk tot €5.000,-.

Via Crowdfunding VoorNatuur kan iedereen met een goed idee voor de natuur en biodiversiteit in zijn of haar buurt een campagne starten. Via Crowdfunding VoorNatuur zamel je geld, hulp en/of materiaal in en geef je samen met anderen kleur aan je omgeving.

Initiatiefnemers, zoals medewerkers van natuurorganisaties of particulieren, kunnen via crowdfunding en/of crowdsourcing steun verkrijgen voor de realisatie van een project. Natuurliefhebbers kunnen via Crowdfunding VoorNatuur direct bijdragen aan een campagne.

Crowdfunding VoorNatuur is onderdeel van Voor je Buurt, landelijk platform voor maatschappelijke initiatieven. In 2014 werd Crowdfunding VoorNatuur opgericht door IVN, Landschappen NL en Innovatie Agro&Natuur in samenwerking met Nationaal Groenfonds. Per 2018 is het platform overgedragen aan Voor je Buurt.

Lees meer Lees meer over deze regeling

Ondernemersfonds Delft

Het Ondernemersfonds Delft biedt financiële ondersteuning aan ondernemers die gezamenlijk een project willen uitvoeren om hun gebied of de stad schoner, veiliger en gezelliger te maken. Het fonds werkt stadsbreed, maar wel volgens een gebiedsgerichte aanpak. Ondernemersverenigingen in de gebieden kunnen aanvragen bij het fonds indienen. Als het bestuur akkoord gaat met de aanvraag, kan de ondernemersvereniging het project uitvoeren. Na afloop van het project kan een declaratie bij het fonds worden ingediend.

Heeft u een idee voor een project?

Heeft u een goed idee voor een project om uw gebied of de stad mooier, veiliger of gezelliger te maken? Meld u dan bij de ondernemersvereniging bij u in de wijk. Zij kunnen uw plan beoordelen en een aanvraag indienen bij het Ondernemersfonds.

Klik door naar werkgebieden om te zien wie de contactpersonen zijn, wanneer de volgende bijeenkomst van uw wijk is en voor voorbeelden van projecten die dankzij het Ondernemersfonds Delft gerealiseerd worden.

Lees meer Lees meer over deze regeling

Groene Motor

De Groene Motor verstrekt vouchers aan vrijwilligersgroepen en initiatieven in het groen. Dit is een microsubsidieregeling die elk jaar in september wordt opengesteld. Hier kan je als je aan de voorwaarden voldoet een bijdrage krijgen van €500, - of €1000,- voor jouw project.

Voucherregeling De Groene Motor

Met een laagdrempelige initiatief grote en kleine wensen van vrijwilligersgroepen waar kunnen maken. Met de voucherregeling van De Groene Motor is het mogelijk. Vraag ons wat er kan en we denken graag met je mee! Op onze overzichtspagina vind je ook alle informatie, spelregels en inschrijving.

Lees meer Lees meer over deze regeling