Technasium leerlingen laten zien waar Delft kan onttegelen

 

Technasium leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft (CLD) hebben met hun project ‘Technasium to the rescue’ plannen gemaakt voor het vergroenen van hun directe leefomgeving.

De Klimaatmaat had hen gevraagd om met oplossingen te komen voor extreme weersituaties op bepaalde locaties in Delft. De leerlingen leerden over klimaatverandering en hoe zij hun leefomgeving daarop kunnen aanpassen om wateroverlast, hitte en verlies van biodiversiteit te voorkomen.

Tijdens de kick-off van het NK Tegelwippen op 21 maart overhandigden leerlingen van het CLD wethouder Brandligt een kaart met potentiële onttegellocaties die zij onderzocht hebben. De Klimaatmaat daagt de leerlingen en hun ouder(s) uit mee te doen aan het NK Tegelwippen 2022. Hierbij worden tegels verruilt voor groen. Zo wordt Delft weer een stukje klimaatbestendiger.

Een groot aantal leerlingen heeft een plan gemaakt voor het onttegelen van de eigen tuin. Ook kunnen leerlingen met hulp van De Klimaatmaat aan de slag om hun groene plannen voor scholen en openbaar terrein een stapje verder te brengen. Zo maken we met elkaar Delft steeds klimaatbestendiger!