Trots op Delft, opnieuw een tegelwiprecord! 

Delftenaren willen massaal een groenere tuin. Na de succesvolle actie van 9 juli, werden er afgelopen zaterdag 27 augustus wederom veel tegels weggehaald en ingeruild voor plantjes. Het nieuwe record komt nu uit op 2164, dat is ruim 500 tegels meer dan het oude record.  

Ben jij enthousiast geworden en wil je ook tegels wippen? Onze volgende actie is op 1 oktober in Tanthof. Wist je dat je de tegels ook duurzaam kunt hergebruiken? Zo kun je ze gebruiken om een stapelmuurtje te maken of als afrastering voor je geveltuin. Wil jij wat veranderen in je tuin, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op via contact@klimaatmaatdelft.nl, ons team van vrijwilligers helpt je graag! 

 Over NK Tegelwippen
Het NK Tegelwippen is een landelijke competitie die dit jaar voor de derde keer op rij wordt georganiseerd. Ruim veertig gemeenten wippen samen met haar bewoners tussen 21 maart t/m 31 oktober 2022 zoveel mogelijk tegels. Het gaat hierbij om het vervangen van tegels voor groen op zowel openbaar terrein als privéterrein. De gemeente met de meest gewipte tegels, wint de competitie. Afgelopen jaar eindigde Delft in de middenmoot op een 42e plek. Help Delft dit jaar mee naar de overwinning!  

Waarom meedoen?
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Het vergroenen van onze tuinen, balkons en daken zorgt ervoor dat we hier beter tegen bestand zijn. Onttegelen helpt water gemakkelijker wegstromen. Meer groen zorgt ervoor dat het koeler blijft op een warme dag, en insecten en dieren gedijen goed bij meer natuur. Ook heeft groen een positief effect op jouw eigen gezondheid én vergroot het de leefbaarheid van de stad. Gedurende het NK Tegelwippen worden daarom in heel Nederland tegels vervangen door groen.