Van grijs naar groen: de tuin van Ylva

Ylva woont in Delft en vorig jaar was haar tuin bijna volledig versteend, zie onderstaande foto en deze pagina.

 

 

Samen met De Klimaatmaat heeft Ylva toen besloten dat ze haar tuin flink wilde onttegelen en daarvoor meer groen terug brengen, om zo ook vlinders, bijen en insecten aan te trekken. Ylva vond het belangrijk om “meer met de natuur te leven” en wilde graag “op haar eigen tempo en tussen andere bezigheden door met haar tuin bezig zijn”.

 

 

Ze is begonnen met het verwijderen van tegels uit haar tuin. Minder tegels in de tuin zorgt ervoor dat het regenwater beter in de bodem kan wegzakken. Ook wordt de tuin op hete zomerse dagen minder warm.

 

 

Vervolgens heeft Ylva het nieuwe groen in haar tuin “beetje bij beetje laten groeien en ontwikkelen”. Wat een verschil ten opzichte van de beginsituatie troffen de Klimaatmaten aan toen ze haar tuin bezochten!

 

 

Ylva is erg blij met deze metamorfose en geniet nu nóg meer van haar achtertuin. Ook merkt ze positieve effecten bij bepaalde weersomstandigheden: “Ik merk in de zomer dat het in huis minder warm is nu er minder instraling via de tegels is. Bij regen is zakt het water op het gras vrijwel meteen weer weg, terwijl het op de tegels ernaast nog nat is.”

 

Van grijs naar groen met De Klimaatmaat

Ben jij geïnspireerd door het verhaal Ylva? Woon je in Delft en wil jij je tuin ook graag een metamorfose geven van grijs naar groen? We doen het samen! DE KLIMAATMAAT brengt jou in contact met een netwerk van lokale klimaatmaten: bewoners, organisaties en bedrijven die kunnen & willen helpen met hun kennis, ervaring en met het gáán doen. Neem rechtstreeks contact op met lokale klimaatmaten of mail je vraag naar contact@klimaatmaatdelft.nl